Galleri

Ny målning

Det finns något meditativt att ta sig an en utmaning, så har det känts när jag bit för bit satt denna målning på plats.

Blue Anemone

Systrar i Symbios

Jag och min syster Mia är ett tjat systerpar som delar intresset för bildkonst, hon fotar och jag målar. Så denna serie av målningar är sprungna ur Mias bilder.

Vad händer om det man har i fokus tappar färg? Får man ett nytt fokus? Eller blir det intressant fast på ett annat sätt?

Perspective of life

Vi ser dem överallt i vår vardag i parker, skogar och trädgårdar – de magiskt stora växterna – träden! Trädens långsamma tålmodiga växande. Träden som möjliggör vårt liv, skänker oss värme, skydd och syre. Träden som sätter livet i ett perspektiv.

Contrary

Känslofyllda blommor i dova kontrast färger.
De senaste åren har mina motiv varit blommor. Färgstarka, närgångna och känslofyllda blommor. Den första serien bestod av tolv mycket färgstarka blommor. Denna serie av  blommor har jag utvecklad vidare med dovare toner och lekt med kontrastfärger.

img_4500
Sålda

Emotions

De senaste åren har mina motiv varit blommor. Färgstarka, närgångna och känslofyllda blommor. Det började med en längtan och tomhet efter något jag saknade. Jag har försökt att lyfta fram det vackra, ömtåliga, sensuella och djupet i varje blomma.
Jag gillar utmaningen med att måla detaljerade blommor, blombladens många veck, skiftningar i flera nyanser och skuggor.

grön sida 1Alla blommålningar är i olja och målade på 10 cm djupa dukar, blomblad och stjälkar är målade på kanterna. Måtten är 60×60, 60×80 och 80×80.